Tricia Tillin


"Lähtekää siitä ulos"

Elämme vakavia ja vaarallisia aikoja

Kuten huomaatte, olen otsikoinut tämän uutiskatsauksen [kevät 2003] "Lähtekää siitä ulos", koska tämä Jumalan kutsu näyttää kaikuvan yhä äänekkäämpänä ja äänekkäämpänä tilanteen muuttuessa koko ajan vain pahempaan suuntaan seurakunnissa (eikä ainoastaan karismaattisissa seurakunnissa).
Mutta älkää loukkaantuko siitä, että näyttäisin rohkaisevan ihmisiä lähtemään seurakunnistaan ja kokonaisista tunnustuskunnista. Haluaisin tähdentää sitä, että Jumalan kehotus tarkoittaa BABYLONISTA lähtemistä (tässä tapauksessa salaisuuksien Babylonista, joka tunnetaan myös nimityksellä Portto, viimeisten päivien väärä "seurakunta" tai uskonnollinen järjestelmä.)
Minä en voi sanoa varmasti, kuuluuko seurakuntasi "Babyloniin" tai onko se siihen kiinteässä yhteydessä; ainoastaan SINÄ ITSE voit päätellä sen Jumalan edessä kaiken käytettävissäsi olevan todistusaineiston perusteella -- johon kuuluvat vierailevat puhujat, kirjat ja kasetit, joita pidetään esillä, esitetyt opetukset, järjestetyt kurssit, vanhinten käytös jne.
Mutta veikkaanpa vain, että monet sinnittelevät seurakunnissa, jotka ovat selvästikin matkalla väärään suuntaan pelkästään siksi, että he toivovat kaiken muuttuvan jälleen parempaan suuntaan tai että jotain ihmeellistä tapahtuisi, joka pysäyttäisi eksytykseen vievät harha-askeleet. Toiset taas pysyvät seurakunnissa, koska he haluavat ottaa huomioon ystävänsä ja sukulaisensa tai he toivovat, että Jumala voisi käyttää heitä eksytysten torjunnassa. Jumala ymmärtää kaikki aikeet ja tuntee jokaisen sydämen -- MUTTA -- tulee aina aika, jolloin on vedettävä lopullinen raja ja ihmisten on äänestettävä jaloillaan.

Oliivien sadonkorjuu: (Jes. 17:6/Jes. 24:10-15)

Uskon, että me voimme oppia jotain Herran teistä tutkimalla tapaa, jolla oliivisato korjattiin talteen raamatullisina aikoina. Kuten ehkä tiedätkin, oliivia käytetään usein Raamatussa hengellisten asioiden symbolina (siitä saadaan öljyä) ja siten se viittaa niihin, joilla on Jumalan Henki.
Eräässä kirjassa kuvattiin oliivisadon korjuuta seuraavalla tavalla (tiivistäen):
Kypsät marjat putoavat luonnollisella tavalla puusta syksyllä tai syystuulet ravistelevat ne maahan. Siellä ne makaavat Vartijan silmien alla. Hänet on määrätty vartioimaan niitä, kunnes isäntä määrää: "lähtekää kokoamaan ne". Silloin puiden omistajat saavat koota omat oliivinsa.
Kun talviset sateet alkavat marraskuussa, annetaan viimeinen yleinen julistus ja kaikki maalaiset tulevat kokoamaan niitä. Silloin vartijat siirretään muualle eikä kukaan vartioi oliiveja. Kaikki voivat RAVISTELLA öljypuita saadakseen viimeisetkin marjat putoamaan.
Lopuksi tulevat kaikkein köyhimmät kokoamaan kaikki jäljelläolevat marjat, kun säät ovat jo huonot.
Tässä mustakuvioisessa amforassa 500-luvulta e.Kr. kuvataan oliivisadon talteenottoa. Kaksi miestä hakkaa öljypuun oksia pitkillä kepeillä. Toinen hahmo on kiivennyt puuhun ja hakkaa siellä puuta kepillä, niin että oliivit putoavat maahan. Poika kerää pudonneita oliiveja kulhoon. Öljypuu on kuvattu kaavamaisesti, mutta oliivit on esitetty naturalistisesti.

Toinen ravistelu

Minun on pakko verrata tätä tämänhetkiseen tilanteeseemme. Näen kypsät oliivit, jäännöskristityt, putoamassa alas seurakunta"puistaan" -- tämä on jatkuva erottautumisen ja eristäytymisen prosessi.
Ensimmäinen erottautuminen on luonnollinen ja vanhurskas, jossa oliivit erottautuvat kypsyttyään tai tuuli (Pyhä Henki) erottaa ne puusta irti. On määrätty tietyt vartiomiehet suojelemaan näitä kallisarvoisia oliiveja ja varmistamaan, että niiden omistajat poimivat ne turvaan.
Jotkut oliivit ovat kuitenkin vielä jääneet puihin. Nyt vartiomiehet siirretään muualle ja nämä oliivit on RAVISTELTAVA voimalla ja niitä on HAKATTAVA, jotta ne irrottaisivat otteensa puista. Ne saattavat joutua omistajiensa koreihin tai sitten ei, koska nyt on vapaan saalistuksen aika.
Uskon, että vertaus on selvä. Jos joku on yhä piittaamatta varoituksista eikä "ota varteen" varoituksia ja kiinnittää itsensä väärään turvallisuuteen (ihmisiin, hengellistä työtä tekeviin organisaatioihin, johtajiin, muihin ihmisiin, seurakuntiin´tai kirkkoihin, oppeihin tai mihinkään muuhun kuin Jumalaan ja Hänen Sanaansa), silloin Jumala sallii toisen "ravistelun" hakkaamaan heidät irti puusta. Koska vartijat ovat nyt poissa, he ovat kuitenkin tässä vaiheessa haavoittuvia ja kuka tahansa ohikulkija voi poimia heidät.
Uskon, että me olemme nyt sadonkorjuun toisessa vaiheessa, kun Jumala sallii ihmisten (eikä ainoastaan Jumalan asettamien luotettavien ja tervettä oppia edustavien vartijoiden) tulla ravistelemaan kaikkea, hakkaamaan puita ja saamaan aikaan tilanteita, jolloin jäljellejääneet oliivit pakotetaan suorastaan väkisin putoamaan mädäntyneistä puistaan.
Se ei tule olemaan miellyttävää (koska järjestetty sadonkorjuu tapahtui ensimmäisessä vaiheessa), mutta se on Jumalan armoa, joka odottaa jokaista:

Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen." (2.Piet. 3:9)

Nyt näyttää olevan taas yksi syy lisää totella Jumalan käskyä "lähtekää siitä ulos..."

"Kutsu" Kansas Cityssä: Avioliittosopimus Jeesuksen kanssa.


CBN:n uutisreportteri Wendy Griffith
6.tammikuuta 2002
Noin 20,000 enimmäkseen nuorta ihmistä on pakkautunut Kansas Cityn Convention Centeriin uudenvuodenaattona osallistuakseen hääseremoniaan, joka on erilainen kuin kaikki muut hääseremoniat. "Kutsu, Kansas City" oli neljäs suurien, eri puolilla maata järjestettävien rukoustapahtumien sarjassa. Mutta tämä oli täysin erilainen kuin muut, koska jokainen osallistuja pääsi samalla osalliseksi Taivaan sulhasen kanssa solmittavaan avioliittosopimukseen. He tanssivat keskipäivästä keskiyöhön osallistuessaan poikkeukselliseen hääseremoniaan. Tanssittuaan, laulettuaan, paastottuaan ja rukoiltuaan keskipäivästä keskiyöhön he olivat valmiit menemään naimisiin Jeesuksen kanssa.
Aikaisemmissa Washington D.C:ssä, Bostonissa ja New Yorkissa järjestetyissä "Kutsu"-tapahtumissa oli kysymys rukouksesta ja parannuksenteosta sekä kansan kääntymisestä jälleen Jumalan puoleen. Mutta Kansas Cityn "Kutsu"-tapahtuman ydinasia on todellakin seurakunnan palaaminen takaisin ensimmäiseen rakkauteensa, Jeesukseen Kristukseen ja hänen näkemisensä sulhasena.
"Häät ovat tulossa ja Jumala on nostamassa sulhasen ystäviä valmistamaan seurakuntaa, häät ovat tulossa!" sanoi Mike Bickle, Kansainvälisen Rukoushuoneen (International House of Prayer) johtaja.
Tuhannet nuoret ja vanhat miehet ja naiset antoivat avioliittolupauksensa ja kulkivat rukousshaalin alla, mikä symboloi heidän antautumistaan Jeesukselle.
[Oma kommenttini: Huppah on todellakin olennainen osa sitovaa naisen ja miehen välillä tapahtuvaa HÄÄSEREMONIAA; nämä nuoret ihmiset menivät siis naimisiin -- mutta kenen kanssa? Raamatun mukaan Karitsan häät tapahtuvat "taivaassa" ja vasta Pelastuksen päivänä, kun kaikki uskovat on koottu yhteen. Se ei tapahdu maan päällä osana Herran tuloon "valmistautumista".
Tällainen hääseremonia on väärää Raamatun tulkintaa. Ja vielä pahempaa, se on tahallinen yhteyden otto TOISEEN HENKEEN. Uskoakseni siinä Jumalalle vihkiytynyt solmii liiton "toisen kristuksen" kanssa -- hänen rakastettunsa ei olekaan Jumala ja niin hänestä tulee itse asiassa PORTTO.
Juuri tällaisen teon takia Jumalan vaimoa Israelia rangaistiin ja se ajettiin maanpakoon ja joutui kärsimään monia vuosia Jumalan tuomioista. Jumala kääntää selkänsä jokaiselle, joka liittyy johonkin toiseen aviomieheen. Nämä ihmiset eivät varmaankaan käsitä, mihin heitä ollaan johdattelemassa, mutta minä haluan kertoa sen teille -- HYVÄT IHMISET, TÄMÄ ON VAKAVA ASIA! Paetkaa tuollaista niin nopeaan kuin pystytte.
Hieman tavanomaisesta poikkeavan laajemman tulkinnan mukaisesti huomaamme, että seuraavassa raamatunkohdassa, joka koskee porttoutta, seurakunta/kirkko (ruumis) on liittymässä porttoon, joka voi johtaa ainoastaan siihen, että Pyhä Henki hylkää sen.

Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne ovat Kristuksen jäseniä? Ottaisinko siis Kristuksen jäsenet ja tekisin ne porton jäseniksi? Pois se! Vai ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, tulee yhdeksi ruumiiksi hänen kanssaan? Onhan sanottu: "Ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi". (1.Kor. 6:15-16)]

Raportti jatkuu...
"30-vuotias Stewart Greaves sanoi: 'Minusta tuntuu todella siltä kuin Herra olisi kutsumassa nuoria ihmisiä rakastumaan hullun lailla Häneen. Minusta on aina tuntunut siltä, että uskonnon ja suhteen välinen ero on Jeesuksen kanssa koetussa läheisyydessä, koska läheinen suhde Jeesukseen antaa loppujen lopuksi voiman evankelioimiseen, profetoimiseen ja sairaiden parantamiseen'."
Joidenkin mielestä tämä Kutsu oli pikemminkin paikallinen rukoustapahtuma kuin kansallisesti merkittävä tapahtuma. Mutta 40 päivää kestäneen paaston aikana Kutsun perustaja Lou Engle sai näyn, jossa Herra näytti hänelle, että "Kansas Cityn Kutsu" oli hengellisessä mielessä kaikkein tärkein Kutsu-tapahtumista.
Engle totesi: "Minä olen nähnyt kaikki Kutsu-tapahtumat, joita on kaikkiaan seitsemän, näin jokaisen niistä kauniina kuin täydellinen helmi, mutta kun ne kaikki koottiin yhteen, tuli niistä helminauha, joka sopisi tämän kansan Kristuksen morsiamen koristeeksi. Se Kutsu-tapahtuma, jota en nähnyt, mutta jonka Herra osoitti tässä helminauhassa, oli tämä tapahtuma. Hän sanoi, että tämä on kallisarvoinen helmi, se on Morsiamen kaulakorun keskimmäinen helmi ja se oli Kansas Cityn Kutsu-tapahtuma -- 'Tulkaa sydänmaille ja avioitukaa Jeesuksen kanssa, palatkaa takaisin liittosopimuksen uskollisuuteen. Amerikka, palaa takaisin ensimmäiseen rakkauteesi.'"
Englen ja muiden rukousjohtajien mukaan on oltava tämä hillitön intohimo Jeesusta kohtaan, jotta tulevat vuonna 2003 pidettävät Kutsu-tapahtumat onnistuisivat, jotka järjestetään Los Angelesissa, San Fransiscossa ja Dallasissa/Fort Worthissä.
"Tähtäämme esimerkiksi Hollywodiin L.A:ssa Rose Bowlissa 22.2. järjestettävään tilaisuuteen, jossa olemme maailman pornografian pääkaupungin varjoissa. Jesebelin palatsiin ei niin sanotusti ratsasteta ellei sydän ole sellaisen rakkauden tulen sinetöimä, joka on voimakkaampi kuin himokkuuden tuli. Koko tämä sukupolvi on korviaan myöten näissä asioissa, mutta me uskomme, että Jumalan rakkaus on voimakkaampi", sanoi Engle.
Täällä Kansas Cityssä on morsiamen rakkaus sulhaseensa Jeesukseen saanut jo valtavasti huomiota. Mike Bickle on kansainvälisen rukoushuoneen Kansas Cityn osastosta, jossa profeetallisten laulajien, esirukoilijoiden ja muiden tiimi on pitänyt 24-tuntisia rukous- ja palvontakokouksia, joissa on keskitytty Jeesukseen sulhasena.
Esirukoilija ja pastori Dutch Sheets sanoi: "Minusta tuntuu kuin nousisimme joka suhteessa aivan toiselle tasolle, ehkä siksi, että koemme tuota läheisyyttä. Mutta lopuksi nojasin Louhun ja sanoin: 'Lou, tunnen Herran mielisuosion'. 'Sepä hyvä.' Ja minä sanoin: 'Ei, sinä et ymmärrä. Minä tunnen todella, todella vahvasti. Minä tunnen Hänen mielisuosionsa, Hän on todella tyytyväinen'. Ja niinpä uskon, että Hän salli meidän päästä uudelle tasolle, koska meillä on tuo [läheisyys]."
Seuraava Kutsu-tapahtuma on 22.2. Los Angelesissa." (raportti päättyy tähän)
Väärä oppi
Kaikki tämähän kuullostaa niin hyvältä, vai mitä -- omistautumista, paastoa, läheisyyttä Jeesuksen kanssa.....MUTTA (ja tässä on oikein iso mutta) kaiken tuon kohinan ja PR-raporttien ja markkinoinnin takana on suunnitelma saada nuoret mobilisoitua myöhäissadeliikkeen (latter rain) "uudeksi roduksi", jotka valloittavat kansakunnat ja tuovat Jumalan hengellisen läsnäolon asumaan maanpäälliseen ruumiiseen.
Ei ole olemassa kerta kaikkiaan mitään koko maailmassa, joka saisi aikaan jotain täysin raamatunvastaista, miten paljon sitä sitten vouhotetaankin, rukoillaan ja paastotaan ja organisoidaan. Jumala ei tee mitään OMAN suunnitelmansa ulkopuolella olevaa, joka on ilmoitettu meitä varten Raamatussa. Vaikka me haluaisimme miten paljon tahansa sosiaalista vallankumousta, vanhurskasta hallintoa, muuttunutta kirkkoa/seurakuntaa jne. meidän on hyväksyttävä, että Raamattu puhuu lopun ajan EKSYTYKSESTÄ ja luopumuksesta, ei muutoksesta parempaan.
Se, mitä me kipeästi kaipaamme, on sopeutuminen Jumalan tahtoon ja Hänen tottelemisensa. Mutta Kutsussa ja vastaavissa kokouksissa on ennen kaikkea kysymys "korkeammalle tasolle nousemisesta" ja "hengellisestä läheisyydestä" ja mystisistä kokemuksista -- ei Jumalan tahdon etsimisestä näinä lopun aikoina!
Tässä on kysymys VALLANKUMOUKSESTA. Kutsun uusi kotisivu on itse asiassa "Kutsu vallankumous", joka on mobilisoimassa kokonaista sukupolvea "kansakuntien muuttamiseen" ja hankkeen taustalla on sama ajattelu kuin C.Peter Wagnerin, soluseurakuntien ja useimpien muiden herätystä ajavien hankkeiden ja heidän johtajiensa agendassa.
Jälleen on julistettu neljänkymmenen päivän paasto niinkuin ennen 1940-luvun "myöhäissadeherätystä" ja niin usein kuin johtajat kuvittelevat, että he voisivat pakottaa Jumalaa toimimaan tietyllä tavalla pelkästään ihmisten suuren lukumäärän tai ylenmääräisen lihan kuolettamisen avulla (joilla Kolossalaiskirjeen 2:23:n mukaan "tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi"), mutta tuskin kukaan näyttää olevan tietoinen siitä, että toivottu tulos on "Jumalan Hengen vuodattaminen" sellaisessa mittakaavassa, että Ruumiista tulee Kristuksen maan päällä elävä inkarnaatio!
Miten he voivat toivoa saavuttavansa mitään vanhurskasta tai hengellistä, kun heidän tavoitteensa on niin ilmiselvästi epäraamatullinen, sen sijaan he ovat heittäytymässä vuoren harjanteelta toivoen, että Jumala tarttuu köyteen (mutta sitä Hän ei tee).
Käytös on yksi asia (ja jo se sinänsä herättää epäilyksiä -- esimerkiksi Rick Joynerin liittyminen Maltan ritareihin), mutta oppi on jo toinen juttu -- ja sitä voidaan kuulla kaikissa kokouksissa, niin ettei sen merkityksestä eikä tarkoituksesta ole epäilystäkään. Kaikki tekstit, symbolit, käytetyt raamatunkohdat, vertaukset, profetiat ja unet ja näyt puhuvat kaikki samaa -- morsian (uskovien valmistautunut eliitti) ja sulhanen (Jeesuksen henki) tulevat solmimaan hengellisen avioliiton, niin että kansakuntien "poikalapsi"-johtaja voidaan "synnyttää". Tämä on olennaisinta koko herätyksessä mukaanlukien Kutsu.
Ja tässä on kysymys suuren luokan bisneksistä. Huomatkaa "Sulhasen ystävät", missä sitä sitten kuulutetaankin, että Kansainvälinen rukoushuone (International House of Prayer, IHOP) on muuttamassa remontoituun 15,000 m2:n toimintakeskukseen, joka maksoi (vetäkää henkeä) KAKSI MILJOONAA DOLLARIA.
FOB:n kotisivu kertoo mm. Mike Bicklen, Paul Cainin, Jack Deeren, Graham Cooken, Todd Bentleyn ja Rick Joynerin olevan mukana hankkeessa. Pelkästään kaiken sen vääryyden ja epäraamatullisen opin kertominen, johon nämä miehet ja heihin liittyneet ovat osallisia, täyttäisi monta kirjaa (ja raportteja niistä on tällä kotisivulla ja muualla netissä), mutta riittäköön tässä yhteydessä, kun sanon, että nämä miehet ovat syvällä mystisessä "jumalan ilmestyneet pojat" (Manifested sons of God) -opin syövereissä. Tuo oppi johtaa yhä enenevässä määrin kristittyjä okkultiikan alueelle ja ottamaan yhteyttä henkivaltoihin, jotka eivät ole Jumalasta.
Onko Henki poistumassa temppelistä?
Jos tuhansia kristittyjä voidaan huiputtaa "läheisyyteen" ja "avioliittoseremoniaan" sellaisen voiman kanssa, joka kaiken järjen ja logiikan mukaan ei voi olla Jeesus Kristus (joka ei haluaisi olla missään tekemisissä minkään sellaisen kanssa, joka on niin vastoin hänen opetustaan ja käskyjään), niin kuinka kauan voikaan kestää ennenkuin sama kohtalo, joka kohtasi Israelin VT:n temppeliä tulee myös Uuden temppelin osaksi -- ja Jumalan läsnäolo poistuu siitä ja siirtyy asumaan vanhurskasten keskuuteen.
Jos se, mitä olemme nyt todistamassa on Porton, salaisuuksien Babylonin muotoutumista, niin totisesti Jumalan ääni kutsuu kaikkia niitä, joilla on "korvat kuulla", "LÄHTEKÄÄ SIITÄ ULOS, te minun kansani", ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa" Ilm. 18:4.

Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä? Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa? Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut:
"minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani".
Sentähden
"Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias". 2.Kor. 6:14-18
Alkuun | Da Vinci -koodi | Roomalaiskatolisuus - onko se kultti | Kaksi Babylonia | Maailmanlaajuinen kristillinen liike | Sovitus - missä | Iankaikkinen pelastusvarmuus | Kristillinen pääsiäinen | Pyhän Hengen kaste | Islamin historia lyhyesti | Vierasta tulta | Rukouspiirit | Kotiseurakunta | Rebecca& Elaine | Vainottu seurakunta | Kaikki ekumeeniset tiet vievät Roomaan | Hänen nimessään | Ei rauhaa, vaan miekan | Petoksellista evankeliumin julistusta | Seurakunnan vaellus | Raamatunkäännöskeskustelu | Varo väärää vaakaa! | Leijonakuningas | Keskusteluryhmä