Amerikkalainen vartiomies


DEMONISTA VOITELUA SEURAKUNNISSA?


Rodney Howard-Brownen palvelutehtävään kuuluu "pyhän naurun voitelun" jakaminen ja Benny Hinn opastaa kuulijoitaan "hengittämään nopeasti sisäänsä voitelun" erään TBN:n ohjelman aikana toukokuussa [1994]. Voitelun sisään hengittäminen on idän uskonnoista löytyvä käytäntö. Nämä epäpyhän hengen "voitelut" ovat suosittuja, koska niistä saa hyvän olon, mutta ne saattavat olla hyvin, hyvin vaarallisia. Kristittyjen pitäisi varoa kaikenlaisia voiteluja.
Tunnen esimerkiksi miehen, joka vastaanotti herätysvoitelun eräältä "kristityltä", mutta häneen iski välittömästi noituuden henki, joka alkoi kontrolloida häntä. Sen sijaan, että hänet olisi ohjattu Herran Jeesuksen palvelukseen, hän joutui kärsimään kuuden kuukauden ajan toimettomuudesta toipilaana tuosta kokemuksesta. Seuraavassa lainaus hänen todistuksestaan:
"Siinä vaiheessa olin lähes kokonaan tuon hengen hallitsema, paitsi pieneltä, syvältä alueelta sisimmässäni, jossa se, mitä minusta oli jäljellä kuuli nämä sanat: 'Vain Jeesus Kristus on herrain Herra ja kuningasten Kuningas'. Samalla hetkellä kun tuo henkilö kosketti minua voitelumateriaalillaan, kuulin äänen henkimaailmassa huutavan voimalla: 'Noituutta!' Ilmassa oleva voima ja aavemaisuus olivat nyt aistittavissa voimakkaammin kuin mitä olin koskaan voinut kuvitella. Se lankesi päälleni ja pyrki tunkeutumaan mieleeni ja henkeeni ja valtaaman ne kauhistavilla todellisilta kuulostavilla sanoilla 'Sinä olet Kristus!' Henkeni käpertyi ja tunsin sen kuristuvan kuullessani tuota jumalanpilkkaa...Minulla ei ollut voimaa puhua tai lopettaa sitä, mitä oli tekeillä... Äsken kuvatun lyhyen kohtauksen aikana tiesin, että jos olisin halunnut sitä ja olisin antautunut sille, olisin saanut absoluuttisen vallan ihmisiin ja kaikkeen, mihin haluaisin. Oli kauhistuttavaa ajatella, että minun olisi vain pitänyt hyväksyä se sydämessäni ja antautua sille".
Hyvä uutinen koskien tätä tapausta on, että tämä mies takertui Jeesukseen, Jumala auttoi häntä ja vapautti hänet tuon "voitelun" vaikutuksista, vaikka siihen kuluikin useita päiviä. Lopuksi tarvittiin vielä kuukausia luottamuksen rakentamiseen uudelleen ihmisiin.MUITA "OUTOJA VOITELUITA"

Muutkin Kristuksen ruumiin jäsenet vastaanottavat voiteluita, joiden avulla he saavat syvempää voimaa, uutta auktoriteettia ja hallintaa seurakunnissaan, mikä ei ole Pyhästä Hengestä lähtöisin. Kuten tavallista, tämäkin liittyy "herätykseen", jota on jo kauan luvattu ja on nyt tullut.
Judson Cornwall kertoi äskettäin Pat Robertsonille, miten Glenn Foster oli saanut yöllisen näyn tammikuussa 1994, joka koski häntä itseään ja Cornwallia. Hän näki heidän molempien olevan raskaana. Foster kertoi, että Herra paljasti hänelle tuon yöllisen näyn aikana: "Olen nyt kyllästämässä joitakin kypsistä, vanhemmista palvelijoistani totuudella". Aion paljastaa sen, kun seuraavan kerran ilmestyn amerikkalaisille. Olen valinnut nuo vanhemmat miehet, koska voin luottaa siihen, että he tulevat kantamaan tuon totuuden raskausajan täyttymykseen saakka ja heillä on kärsivällisyyttä huolehtia siitä, kun se kerran on syntynyt. Ilmestyn Amerikassa vielä kerran ja minä tuon esiin totuuden, jota ei nykyään opeteta ja te pääsette osallisiksi siitä" (700 Club, 9. kesäkuuta 1994).
Cornwall sanoi: "Palvelutyöhöni on tullut uutta arvovaltaa. Se on ollut pelottavaa". Hän kertoi, että pian sen jälkeen, kun hän oli kuullut tämän Fosterilta, hän lähti puhujamatkalle Hollantiin. Puhuttuaan noin viitisentoista minuuttia "olin tietoinen siitä, että olin melkein ohittamassa ihmisten mielet ja tunkeutumassa suoraan heidän henkeensä. Minusta tuntui, että jos olisin käskenyt heitä kaikkia 'Päällenne -- NYT! (näyttää elehtien, että he olisivat totelleet välittömästi) -- phst, ylösalaisin'". Hän kertoi, että Herran läsnäolo oli valtava.
On ilmeistä, että "voitelu" antoi Cornwallille voiman käskeä ihmisiä tekemään mitä vain, ja he tottelisivat, mikä ei ole Pyhästä Hengestä, jonka Jeesus on meille antanut. Kysymys ei nyt olekaan siitä, käyttikö hän tuota voimaa vai ei, vaan siitä, mikä oli sen lähde? Meidän on kysyttävä, mistä tuo voitelu oli peräisin, koska SE OLI OLEMASSA ja halusi ilmestyä läsnäoleville. Pyhä Henki ei sekaannu vapaan tahtomme toimintaan ja pakota meitä tottelemaan itseään.

"MEILLÄ ON VOITELU"

Jeesuksessa on täyttynyt Vanhan Testamentin voitelu ja Häntä itseään kustutaan Voidelluksi, jonka Isä on lähettänyt. Jeesus istuu nyt Isän oikealla puolella ja kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta hän on lähettänyt ruumiilleen Voitelun, joka on Pyhä Henki. Johannes sanoi:
Tämän minä olen kirjoittanut teille niistä, jotka teitä eksyttävät. Mutta te -- teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä. (1.Joh.2:26-27). Meidän ei tarvitse vastaanottaa voitelua, saadaksemme Jumalalta armolahjoja. Hänen voitelunsa, Pyhä Henki, on jo meissä, ja Hän antaa ihmislle armolahjoja ja palvelutehtäviä Isän tahdon mukaisesti. Meidän tarvitsee ainoastaan pysyä Hänessä, Sanassa ja tehdä tottelevaisesti, mitä Hän käskee meidän tehdä sen mukaan, mitä Hän on päättänyt.
Kristus on voidellut kaikki omansa Pyhällä Hengellä. Se on kaikki, mitä Uusi Testamentti sanoo voitelusta (paitsi sitä, mitä Jaakob sanoo seurakunnan vanhimpien sairaille suorittamasta öljyllä voitelusta). Varokaa siis voiteluita, jotka kuulostavat hengellisiltä, mutta eivät ole raamatullisia. Ja varokaa ihmisiä, jotka eivät ota vastaan opetuksensa arviointia ja varoittavat sanoen "älkää koskeko Jumalan voideltuihin". kuulin erään tällaisen "palvelijan" sanovan, että hän tiesi joidenkin kuolleen, koska he olivat "koskeneet Herran voideltuihin". Tällainen ei ole Jeesuksen Pyhällä Hengellä voitelun hedelmää. Sen sijaan se on muiden kuin Jumalasta lähtöisin olevien henkien vaikutusta, jotka toimivat väärien käsitysten ja oppien kautta.


TOISENLAINEN NÄKYMÄ

Tällä hetkellä tunkeutuvat paholaiset tietämättömien ihmisten mieliin, sydämiin ja henkiin ja tekevät heistä osallisia (tai uhreja) Uuteen Aikakauteen (New Age)/Uuteen maailmanjärjestykseen/Luopiokirkkoon. On aivan varmasti todisteita siitä, että henget ovat hyökkäämässä ihmiskunnan kimppuun ennätysvauhtia: esiintyy epäraamatullisia "hyviä enkeleitä", avaruusolennot ottavat yhteyttä ihmisiin ja ihmisryhmiin, sielunvaellusta pidetään totena ja totuutta Isä Jumalasta, jonka Hänen Poikansa näytti, vääristellään.
Kaikki nämä manifestaatiot ovat vastoin Jumalan koko ilmoitusta ja kaikki ne tulevat lisääntymään edelleen. Miksi? Koska näiden henkien on valmistettava koko maailma sekä mieleltään että hengeltään ottamaan vastaan antikristus. Mutta tuo eksytys ei tee poikkeusta seurakunnan kohdalla. Tälläkin hetkellä näyttävät pahat henget voimaansa seurakunnan "restauraatio"-perustuksen kautta, joka perustuu uuteen kristilliseen maailmankatsomukseen.
Ihminen ei kykenisi yksin suunnittelemaan ja toteuttamaan sellaista muutosta miljoonien ihmisten sydämissä. Nämä eksytykset ovat pimeyden voimien innoittamia.

TUNNUSSANA: "HERÄTYS"

Nämä demonihenget ovat tunkeutuneet seurakuntaan hyvin ovelan strategian avulla, jota on alettu toteuttaa jo muutama vuosikymmen sitten.
Annapa kun selitän
Seitsemänkymmenluvun alussa puhuttiin tulevasta herätyksestä. "Herätyksellä" tarkoitettiin evankeliumin jakamista muille, uusien kristittyjen auttamista kasvamaan, niin että he voivat toimia samalla tavalla. Herätyksen tarkoituksena oli muuttaa ihmisten sydämet evankeliumin saarnaamisen kautta, niin että he saisivat kokea uudestisyntymisen ja voisivat alkaa toteuttaa Jumalan suunnitelmia.
Mutta herätyksen määritelmä on muutettu sitten 70-luvun. Nykyään herätys liitetään siihen, että saadaan aikaan jotain järisyttävää, jotta Jumalan valtakunta voitaisiin pystyttää ilman että sen toteuttamiseen tarvittaisiin Jeesuksen toista tulemusta. Se on hyvin kaukana siitä, että seurakunta odottaisi Hänen takaisintuloaan raskaiden vainojen keskellä ja alkaa sen sijaan itse perustaa Hänen valtakuntaansa maan päälle...
Lopuksi, kun nyt käsitys herätyksestä oli muutettu, restauraatio-opin kannattajat julistivat "Jumalan suuri liikehdintä on alkamassa -- Herätys on täällä!" Heidän silmissään oli jokaisesta kristitystä nyt tullut sotilas Jumalan lopunajan armeijassa, joka marssii voittoon kautta maan. Jeesuksen kuolemasta saamaan voittoon perustuva voimaevankeliointi syrjäytti evankeliumin Kristuksen vuodatetusta verestä ja rististä.
1970 = HERÄTYS tulee -- ihmisten sydämissä tapahtuu muutos.
1980-1990 = New Age (Uusi aikausi)/ Uusi maailmanjärjestys nousevat esiin; kristikunnan maailmankuva muuttuu restauraatio-opin mukaiseksi. "Herätys tulee" muuttuu iskulauseeksi "Herätyksen on tultava!"
1994 = Herätys on määritelty. HERÄTYKSEN ON TULTAVA! Valloittakaa kaupunkinne Jeesukselle! -- Perustakaa Valtakunta!
Näin valettiin perustus muista kuin Jumalasta lähtöisin olevien henkivaltojen manifestaatioille, joissa ihmeet ja merkit ovat kauan odotetun herätyksen käyttövoimana. Ja kun tämän herätyksen julistettiin tulleen, kristityt hyppäsivät mukaan, koska sitä pidettiin ainoana mahdollisuutena muuttaa tilannetta. Uudelleen määritellystä ja epätoivoisesti odotetusta "herätyksestä" oli tullut se koukku, jonka avulla tuhannet saatiin vedettyä postmillenialismin/restauraatio-opin veneeseen.
[Ken Copeland kuvaa esimerkiksi nykyistä "herätystä" kesäkuun 1994 uutiskirjeessään Voice of Victory (voiton ääni) näillä sanoilla: Jooel 2:30-32 Sinun on ymmärrettävä, että kun näissä jakeissa puhutaan "verestä ja tulesta ja savupatsaista", ne eivät tarkoita tuhoa. Ei, vaan ne tapahtuvat ennen tuhon päivää. Ne ovat ihmeitä ja merkkejä. Kysyin kerran Herralta: "Herra...miten voit saada aikaan sen, ettei aurinko enää paista?" Jumala sanoi minulle: "Teen kirkkauteni pilvestä niin paksun kokonaisten kaupunkien yllä, että ihmiset eivät voi nähdä auringonpaistetta"...Hänen kirkkautensa pilvi tulee jonain hetkenä kokonaisen kaupungin ylle, naiset ja miehet kaatuvat sen voimasta ja huutavat Jumalan puoleen...tuhannet ihmiset juoksevat kirkkoihin. Jumala tulee antamaan meille kerralla kokonaisia kaupunkeja. Eikä siinä kylliksi, vaan tuo Pyhän Hengen liikehdintä tulee kasvamaan niin, että kokonaiset kansakunnat lipuvat Jumalan vuoren luo". T.Tillinin lisäys]
On monia hyviä, vilpittömiä ihmisiä, jotka on eksytetty tähän [liikkeeseen, jonka tarkoituksena on muuttaa yhteiskunta ja pelastaa planeetta] ja he tekevät, mitä pitävät oikeana, mutta Paavali varoitti niistä merkeistä, joita me tulemme näkemään lopun aikoina: "Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja..." (1.Tim.4:1)
Sellainen opetus, että seurakunnan on toteutettava Jumalan valtakunta maan päällä jo ennen Kristuksen takaisintuloa on eksytystä. Restauraatio-oppia kannattava seurakunta yrittää ryöstää Herran Jeesuksen Kristuksen paikan Jumalan suunnitelmassa. (Tämä pyrkimys on antikristilliselle hengelle tyypillinen piirre. Se asettuu aina Kristuksen vierelle ja esiintyy ikäänkuin Kristuksena eksyttääkseen.) Samoin kuin Eevan mielestä hedelmä näytti "hyvältä" samoin länsimaiden itsekkyyteen vetoavan menestysteologian pettämän seurakunnan mielestä olisi "hyvä" toteuttaa Jumalan valtakunta maan päällä jo nyt. Mutta Paavali varoitti siitä:
Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan. Sillä jos joku tulee ja saarnaa jotakin toista Jeesusta kuin sitä, jota me olemme saarnanneet [joka tulee sen jälkeen, kun seurakunta on pystyttänyt valtakunnan maan päälle], tai jos te saatte toisen hengen, kuin minkä olette saaneet [hengen, joka on innoittanut restauraatio-oppiin ja siihen liittyviin oppeihin] tai toisen evankeliumin, kuin minkä olette vastaanottaneet [jonka voima, merkit ja ihmeet ovat osoitus siitä, että se on "perustamassa Jumalan valtakuntaa maan päälle"], niin sen te hyvin kärsitte [koska seurakunta on hyväksybyt kristillisen maailmankatsomuksen muuttamisen]" (2.Kor.11:3-4)
Kaiken tämän myötä seurakunta menettää sielunsa, kun se turhaan yrittää voittaa koko maailman.


VAROKAA!

Herätyksestä on nyt tullut tunnussana, joka herättää tuhansien kristittyjen toiveet ja kaipauksen. Sano sana "herätys", niin kristityt hyväksyvät mitä tahansa voimamanifestaatioita sen nimissä. Halu pystyttää valtakunta jo nyt ja hallita maailmaa on nyt voittanut halun alistua Jumalan tahtoon. Herätys, vaikka ilman Jumalaa, on seurakunnan vetonumero!
Nyt on aika ottaa vaarin vartiomiehen huudosta! Oi kristityt, joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei lankea! Katsokaa, ettei teitä eksytetä! Valvokaa ja rukoilkaa! Paetkaa epäjumalanpalvelusta! (joka on turvautumista toiseen henkeen palvonnassa ja yhteydenpidossa Jumalaan). Vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee; lähestykää Jumalaa, niin Hän lähestyy teitä.
Älkää antaka itsenne haluta aisti-elämyksiä ja kokemuksia minkäänlaisin motiivein. Myönnettäköön, että haluat ehkä tuntea Jumalaa syvällisemmin ja se onkin suositeltavaa, mutta tapa, jolla Jumalaa voidaan lähestyä, on nöyrä rukous, lihan kuolettaminen, ylpeyden ja oman tahdon syrjään paneminen. Jos olet halukas kuolemaan itsellesi, VOIT tuntea Jumalan syvällisemmin.
Mutta muista, että Jumala on jo läsnä sydämessäsi ja elämässäsi, jos olet todella uudestisyntynyt. Pyhä Henki on jo sinussa. Sillä voitelu "pysyy teissä " 1.Joh.2.27 Mutta te -- teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa: Henki ei ole teidän ulkopuolellanne, niin että se "yrittäisi" tulla teidän "päällenne" -- Hän asuu teissä ja yrittää murtautu esiin arvottoman lihallisen elämäntapanne häkistä!!
Jos vain laittaisit syrjään kaiken sen, mikä estää Jumalan toimimista elämässäsi (ja tiedät kyllä itse, mitä ne asiat enimmäkseen ovat), silloin SAISIT nähdä Pyhän Hengen toimivan yhä enemmän elämässäsi. Mutta jos lähestyt Jumalaa täynnä itsesi hemmottelua ja etsit kokemuksia ja ulkonaista voimaa, olet vaarassa saada "toisen hengen", joka ei ole Jumalasta.

ALISTU HÄNEN TAHTOONSA

Se kallisarvoinen öljypullo, jonka Maria antoi Jeesukselle rakkautensa lahjana on niinkuin sinun elämäsi, jonka annat Jumalalle. Mutta jos sitä ei koskaan avata, öljy ei voi koskaan vuotaa siitä ulos; Pyhän Hengen hyväntuoksuinen suitsuke ei koskaan pääse murtautumaan sinusta ulos, jos et anna Hänen avata tuota pulloa. Pullon avaaminen on sitä, että annat Jumalan MURTAA itsekkään elämäsi -- ts. kaiken sen, mitä SINÄ haluat, mitä SINÄ kaipaat, mitä SINÄ rakastat ja mistä SINÄ haluat pitää kiinni.
Haluatko sanoa: "Herra, minä en ole mitään eikä minulla ole mitään. En luota omaan lihaani. Minä luulin tietäväni, mikä miellyttää sinua, minkä tekeminen oli oikein ja hyvää, mutta nyt ymmärrän, että olen toiminut pelkästään omasta aloitteestani. Murra minut auki ja anna öljysi vuotaa muiden hyväksi. Ohjaa minua Hengelläsi ja anna oman luontosi loistaa minun elämäni kautta. Minä alistun SINUN tahtoosi!"


PÄÄTÖKSIÄ

Tällä hetkellä me seisomme suurten muutosten partaalla, joita maailmassa ja seurakunnassa tulee tapahtumaan. Meidän kaikkien on valmistauduttava. Niiden, jotka ovat pysytelleet seurakunnissaan, koska ovat pelänneet, ettei heillä ole "mitään muutakaan paikkaa, mihin voisivat mennä", on nyt päätettävä, luottavatko he kristinuskossaan Jumalaan vai luottavatko he uskonnolliseen järjestelmään, joka on antautumassa antikristillisen järjestelmän voimille. Luottamus vanhimpiin, jotka hyväksyvät nykyisen "herätyksen", saattaisi monet ottamaan vastaan hengen, joka ei ole Jumalasta. Oletko halukas ottamaan sen riskin?
Toiseksi, tilanne ei ole suinkaan täysin autio perinteisten seurakuntien ja kirkkojen ulkopuolellakaan. Ne, jotka vastustavat tätä uutta liikehdintää, joutuvat kokemaan ankaraa vainoa ja jopa vihaa, varsinkin kun se voimistuu. Mutta vainojen keskellä Jumala lähettää rauhan, voiman, ilon ja vapautuksen kaikille niille, jotka kunnioittavat Häntä ja luottavat Hänen Sanaansa.
Niille, jotka todella rakastavat Jumalaa, ON varattuna herätys! Se ei ole lihan herätys, joka palvelee ylpeyttä ja saa aikaan intensiivisiä tunnekokemuksia. Se ei ole sellaisten henkien aikaansaamaa, jotka jäljittelevät Jumalan rakkautta ja ottavat varomattoman sielun hallintaansa. Eikä se ole myöskään maailmanlaajuista herätystä, joka vaikuttaisi valtaviin ihmismassoihin megakirkoissa. Ei, se on todellista Hengen herätystä, joka on salattua toimintaa -- suloisen virtaavan veden lähde kuivassa, pölyisessä erämaassa. Sitä meidän tulee odottaa.

ELIA

Lopuksi haluan tuoda esiin yhtäläisyyksiä Vanhan Testamentin Eliaan ja tämän päivän "Elia-palvelutyön" välillä, jossa saarnataan Iisebelin seurakuntien valtaamista vastaan. Eliaan ja Baalin profeettojen välinen suuri näytös tapahtui Karmel-vuorella. Siellä hän kysyi kuuluisan kysymyksensä: Miten kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä." Eikä kansa vastannut hänelle mitään. (1.Kun.18:21)
Baalin palvojat yrittivät lietsoa herätystä -- he tanssivat, he löivät rintaansa, he ulvoivat kovaan ääneen, he profetoivat, he viiltelivät itseään veitsillään uhraten siten vertaan jumalilleen -- mutta kaikki turhaan. Mutta Elia sai aikaan todellisen herätyksen. Mahdottomista olosuhteista huolimatta Jumala lähetti oman tulensa ja sytytti Elian alttarin.
Myöhemmin päättyi kuivuus, jonka kolme vuotta kestänyt sateen puute oli aiheuttanut, pienen, kämmenen kokoisen pilven ilmaantuessaä taivaalle -- se näytti aluksi pieneltä asialta, mutta se toi avun Jumalan kansalle. Se oli Jumalan todellinen siunaus: "Ja tuossa tuokiossa taivas kävi mustaksi pilvistä ja myrskytuulesta, ja tuli ankara (jae 45) sade.
Kolmen pitkän vuoden ajan Elia oli elänyt nälkärajalla saaden ravintonsa ainoastaan Jumalalta. (niinkuin jotkut kristityt nykyäänkin). Jumala piti armossaan huolta hänestä kuivuuden aikana.
Kuivuuden aikana ihmiset tulivat yhä epätoivoisimmiksi. Kotieläimet kuolivat, oli nälänhätää ja maa halkeili kuivuudesta. Voitko kuvitella, millaista olisi kolme vuotta kuumassa ilmastossa ilman sadetta? Ihmiset olivat valmiita tekemään mitä tahansa saadakseen sadetta. Mutta Jumala oli sanonut Eliaan kautta, että sadetta ei tulisi PAITSI hänen sanansa kautta. Sen oli oltava Jumalasta tai sitten ei ollenkaan! (Kuinka moni on valmis hyväksymään ns. "myöhäissade"-herätyksen, vaikka se EI perustukaan Jumalan Sanaan?)
Niin tapahtui Karmel-vuoren näytös. Miten surullista onkaan, että kun Elia kehotti ihmisiä valitsemaan Herrakseen Jumalan, ei "kansa vastannut hänelle mitään". Siitä huolimatta Jumala kunnioitti Sanaansa niiden kohdalla, jotka tottelivat Häntä.
Nyt meillä on hyvin samanlainen tilanne. Ihmiset kaipaavat hengellistä "sadetta". He kaipaavat sitä epätoivoisesti -- koska on kysymys maailman hallinnasta! Kääntyvätkö he Baalin puoleen ja kutsuvat häntä, koska he eivät ole valmistautuneet luottamaan Jumalaan?
Me tiedämme kuitenkin Eliaan päivien baalinpalvojien kohtalon -- he epäonnistuivat, joutuivat tuhoon ja kuolivat! Eikä mitään herätystä tullut! Heidän jumalansa pettivät heidät -- niinkuin epäjumalat aina tekevät. Saatana ei pysty kukistamaan Jumalan totuutta, vaikka hän kyllä pystyy järjestämään hyvän näytöksen. Siksi meidän pitäisi kaikista houkutuksista huolimatta luottaa Jumalaan kuivinakin aikoina, vainoissa ja näennäisinä toimettomuuden aikoina -- koska meillä on usko siihen, että ajallaan saamme nähdä, että Jumala KUNNIOITTAA Sanaansa.
Alkuperäinen artikkeli: Demonic Anointings in the Church?
Alkuun
Voitelu | Herätystäkö? | Kaksi Babylonia | Messiaan syntymän ajankohta | Jouluperinteiden alkuperä | Maailmanlaajuinen kristillinen liike | Sovitus - missä | Valtakuntateologia | Roomalaiskatolisuus - onko se kultti? | Kaikki ekumeeniset tiet vievät Roomaan | Iankaikkinen pelastusvarmuus | Pyhän Hengen kaste | Rebecca & Elaine | Kotiseurakunta | Vierasta tulta | Kristillinen pääsiäinen | Islamin historia | Valtakuntateologia | Varo väärää vaakaa! | Raamatun kääntämisestä | Rukouspiirit | Jabesin rukous | Hänen nimessään | Ei rauhaa, vaan miekan | Petoksellista evankeliumin julistusta | Pimeys laskeutuu | Da Vinci -koodi | Gnostilaisuus lyhyesti | Juudaksen evankeliumi | Keskusteluryhmä