Ed Tarkowski

RUKOUSPIIRI: Mikä on sen epäraamatullinen alkuperä?


Osa 1: Rukouspiirien levinneisyys tämän päivän maailmassa

RUKOUSPIIRIT: Keinoja läheisyyden tunteen lisäämiseen pienryhmissä

Oletko koskaan osallistunut rukouspiiriin kristillisessä kokouksessa ja kokenut, että siinä on jotain, mikä vaivaa sinua? Hengessä tuntemasi levottomuus on todellakin oikeutettua ja sinun olisi pitänytkin olla huolissasi. Aloin tutkia jokin aika sitten, mikä saa aikaan tällaisia rukouspiirejä ja mitä sellaista niissä on, joka saa ihmiset sidoksiin niitä harjoittaviin ryhmiin? Tutkiessani ilmiötä kysyin itseltäni: "Mistä rukouspiirit ovat saaneet alkunsa? Kuka niitä käyttää? Mitä yhteistä niillä kaikilla on?" Se, mitä sain selville, järkytti minua ja se tulee järkyttämään sinuakin, koska käsitin, että rukouspiirit liittyvät noitapiireihin.
Minulla on todellista käytännön kokemusta rukouspiireistä. Käytimme niitä kristillisenä tapana ennen vanhaan katolisen karismaattisen uudistuksen aikoina, jolloin me ja useimmat muutkin karismaattiset ryhmät kokoontuimme yhteisöinä. Meidän yhteisössämme meillä oli kaikkea sitä -- rukouspiirit, läheisyyttä, toinen toisillemme vastaamista, ruumiin jäsenten välistä yhteyttä 1 Kor.12:n mukaisesti -- kaikkea tuota, ja me uskoimme, että kaikki ne asiat olivat Jumalasta. Meidän nimemme oli jopa Light of The World Community (Maailman valon yhteisö). Jossain vaiheessa meidät "johdatettiin" ostamaan maata yhteisön rakennuksia ja ryhmäasuntoja varten, mutta ennenkuin ne saatiin rakennettua, hajosi yhteisö.
Mikä oli sen voiman lähde, joka sai koko yhteisömme lähtemään väärään suuntaan? Vasta paljon myöhemmin käsitin, että syynä olivat rukouspiirit. Rukouspiirit näyttävät hengellisiltä, ne kuulostavat hengellisiltä ja tuntuvat hyviltä, mutta niiden käyttö on saanut innoituksensa hengiltä, jotka eivät ole Jumalasta. En totea tätä ainoastaan arvioinnin pohjalta. Kutern sanottua, olen ollut sellaisessa mukana ja itse asiassa jopa auttanut ihmisiä irrottautumaan yhteisöstämme, kun Jumala sen lopulta tuomitsi. Samaan tapaan kuin enkelit, jotka johtivat Lootin ulos kaupungista ennenkuin tuomio kohtasi Sodomaa. Tässä tapauksessa ei ollut näkyvää tulta eikä tulikiveä, mutta sen sijaan sai satojen ihmisten hengellinen elämä lopulta suuren vahingon.
Rukouspiiri, ja se, mihin se johtaa, on levinnyt kulovalkean tavoin siitä alkaen, kun "Henki vuodatettiin" katolisessa karismaattisessa herätyksessä. Siitä on tullut hyvin suosittu käytäntö useimmissa suunnissa ja ryhmissä, mutta siitä on tullut myös yleinen rituaali, jota henget käyttävät aloittaakseen ja pitääkseen yllä tämän päivän seurakuntien eksytystä saamalla aikaan rakkauden, ilon, rauhan, läheisyyden, myötätunnon tunnetta ja toinen toiselleen vastaamisen tarvetta.
Rukouspiirejä esiintyy kaikkialla, mutta meidän on tutkittava vakavasti sitä, mihin ja miten niitä käytetään. Esimerkiksi manipuloivassa Promise Keepersien kokouksessa Washingtonissa, jossa korostettiin yhteyttä ja toinen toiselle vastaamista, rukouspiirit olivat tiiviisti keskitettyjä ja uskon niiden saaneen aikaan kaikkien läsnäolevien yhteenkuuluvuuden tunteen. Luepa seuraava lainaus:

"Seiso muurinaukossa: Miesten pyhän kokouksen oli määrä alkaa vasta puolilta päivin. Mutta kun saavuin Washington Mallille hieman puolenyön jälkeen lokakuun 4. päivän aamuna, ensimmäiset rukouspiirit olivat jo aloittaneet. Hyvissä ajoin saapuneet yöpyivät keskusrakennelmassa, joka oli pystytetty U.S. Capitolin eteen. Osallistujat asettuivat tiiviiseen rukouspiiriin, kumarsivat päänsä eteenpäin ja kohottivat kätensä ilmaan. Niinkuin Promise Keepersien toiminnassa yleensäkin, tämä piiri muodostui ainoastaan miehistä. 'Jeesus, Jeesus, Jeesus' he lauloivat yhdessä yhä uudestaan ja uudestaan. 'Olen päättänyt antaa elämäni Jeesukselle'" (1)

Kuulostaako kristilliseltä? Näyttääkö kristilliseltä? Ilman muuta, mutta noudattaa samaa 1960- ja 70-lukujen katolisten/protestanttisten ekumeenisten rukouskokousten katolista mallia "Jumalan" "alkaessa vuodattaa rakkauttaan", jotta yhteys ilmenisi näkyvällä tavalla". Tässä toinen erästä Promise Keepers -ryhmää koskeva, viattomalta kuulostava lainaus:

"Toinen asia, mitä olemme tehneet joka viikko, on se, että olemme rukoilleet toinen toistemme puolesta; perheidemme puolesta; miesten erityistarpeiden puolesta, varsinkin henkilökohtaisen omanarvontunnon alueella; kirkkojen/seurakuntien ja niiden johtajien puolesta; ja maamme johtajien puolesta. Rukoushetkemme ovat olleet voimallisia. Olemme seisseet piirissä käsi kädessä isännän sisäänkäynnin kohdalla ja rukoilleet yhdessä rohkeasti ja häpeilemättä." (2)

Kuulostaako hyvältä? Ilman muuta. Uskoutumista - läheisyyttä - miesten, perheiden ja uskonsuuntien kesken - Jeesuksen mukaan! Mutta hetkinen, mitä lopuksi sanottiinkaan. Samoin kuin oli entisinä, karismaattisten, ekumeenisten rukouskokousten aikoina, niin on nytkin: henget, jotka eivät ole Jumalasta innoittavat näitä rukouspiirejä johtaakseen ihmiset läheisempiin/paimenliikkeen/toinen toistaan tukeviin/yhteisöllisiin ryhmiin. Mihin se lopulta johtaa? Uskon, että se johtaa eksyneeseen kirkkoon/seurakuntaan, joka on kypsä maailmanjärjestelmän hallittavaksi.
Sanon tämän, koska rukouspiirit eivät rajoitu pieniin, luottamuksellisiin ryhmiin. Nykyään on olemassa liike, jonka tarkoituksena on yhdistää kaikki nämä pienet ryhmät maailmanlaajuiseen rukousryhmään, jotta voitaisiin ilmentää yhteyttä "Jeesuksessa" kautta maailman. Kristityt saattavat luulla, että tämä yhteys koskee ainoastaan kristittyjä, mutta niin ei ole. Päämääränä on kaikkien maailman uskontojen yhtyminen koko maapallon kattavaan rukouspiiriin. Koska siellä, missä vallan demonilla on tyyssijansa, siellä on myös rukouspiirejä, ne tulevat olemaan yksi niistä voimallisista välineistä, joiden avulla hallitaan ja saadaan aikaan maailmankirkon, tuon pedon kehittyminen lopulliseen muotoonsa. Se, mitä luottamuksellisesti uskotaan pienissä rukousryhmissä, joutuu lopulta Isonveljen haltuun, niin että se tietää kaiken kaikista niiden jäsenistä. Ryhmät paimennetaan maailmanlaajuiseksi yhteisöksi, joka elää järjestelmässä, jossa hallitusti ohjataan luottamuksellisen tiedon antamiseen toisille ryhmän jäsenille ja sitä kautta yhden ihmisen käsiin. Uuden aikakauden liikkeen yhteyden tunne erilaisuudessa, samoin kuin rauha, joka ei perustu Jumalan sanaan, vaan universaaliin arvojärjestelmään, tulevat lopulta toteutumaan tämän globaalin järjestelmän kautta.
Jos epäilet sitä, että rukouspiirit olisivat niin laajalle levinneitä tai niin voimallinen keino, lue allaoleva luettelo, jossa on vain muutamia esimerkkejä rukouspiireistä, joita löysin netistä. Näiden kotisivujen lisäksi on lukuisia New Age ja internet-keskusteluryhmiä, joissa on rukouspiirejä tai keskustelua niistä. Kuten huomaat, rukouspiirejä käytetään luopiokirkossa, New Agessa ja myös jopa maallisissa yhteyksissä. Koko maailmaa valmistetaan toivottamaan Ilmestyskirja 13:n peto tervetulleeksi ja seuraamaan häntä.
Rukouspiirejä esiintyy kaikilla elämän alueilla
Huomaat, että ensimmäiset esimerkit ovat siitä, miten rukouspiirejä käytetään kokonaisissa yhteisöissä, joissa jäsenet saavat valaistuksen, niin että he voivat vapauttaa parantavan voiman, johon saadaan YHTEYS yliluonnollisesta maailmasta. Huomaa myös seuraavat seikat: (1)monet näissä rukouspiireissä mukana olevat levittävät niitä paikalliselta tasolta globaalille tasolle. (2)monissa lainauksissa viitataan siihen, miten toivottavaa on paimentaminen, läheisyys, toinen toiselle vastaaminen ja yhteisö. Ilmeiseltä näyttää, että rukouspiirit ovat lisääntymässä tämän päivän maailmassa.
Muutamia esimerkkejä aikamme rukouspiireistä
#1 RUKOUSPIIRI: New Age/kristillinen sekoitus (3)
YHTEISÖLLISET RUKOUS- JA VALAISTUSPIIRIT
[RUKOUSPIIRIEN maailmanlaajuinen yhdistäminen]
"Jakakaa rukouksen voima...kaikkialla." "Rukouspalvelu"
"Tervetuloa rakkauden, näkyjen, parantamisen, eheyden, rauhan ja myötäelämisen sivustollemme. Me olemme virtuaalinen hengellinen yhteisö, jonka päämääränä on tehdä 'rukouksesta ensimmäinen vaihtoehto, mihin turvaudutaan...ei viimeinen'." "Tarkoituksemme on viedä rukouskäytäntö kirkon seinien läpi kauemmas kaikkiin yhteisöllisen elämän alueisiin." "Me luomme maailmanlaajuisen tietoisuuden siitä, että rukouskäytäntö sen kaikissa pyhissä muodoissa on meidän jokapäiväiseen elämäämme kuuluvaa." "Meidän järjestömme kattaa kaiken; keskinäisen uskon, ettei ole uskoa, tieteen, filosofian ja uskonsuunnista riippumattoman. Me yksinkertaisesti 'jaamme rukouksen voimaa...kaikkialle...'"
[Tämän palvelumuodon RUKOUSPIIRI-sivulla on seuraava kutsu:]
"Yhteisölliset RUKOUS- ja valaistusPIIRIT..."
"Liittykää hämmästyttävään piiriin, jossa ihmiset RAKASTAVAT rukousta itsemme, perheemme ja maailmamme puolesta. Rukoile omalla tavallasi -- sanoin, laulamalla, liikkumalla, hiljaisuudessa. Yhdistä itsesi rukouksen parantavaan voimaan: rauhaan, joka ylittää kaiken ymmärryksen..."
"RUKOUSPIIRIN ohjelma..."
#2 RUKOUSPIIRI: kristillinen (4)
Heaven Wonders Prayer Warrior Network (taivaan ihmeiden rukoustaistelijaverkosto) [rukouspiirit muodostavat maailmanlaajuisen verkoston]
"Ole rukoussoturi!"
"Täällä Heavenly Wondersissa tiedämme, että jo päivästä toiseen jaksaminen on vaikeaa...Monet ihmiset ovat yksinäisiä, epätoivon täyttämiä eivätkä tiedä mihin suuntaan lähteä tai kenen puoleen kääntyä...mutta ME VÄLITÄMME! Me uskomme Jumalaan ja luotamme Hänen SANAANSA. Ja mikä kaikkein tärkeintä..."
"Me uskomme rukouksen voimaan!"
"Siksi olemme liittyneet yhteen ja muodostaneet 'Rukoustaistelijoiden verkoston'. Jumala on sanonut, että lukumäärässä on voima ja Hän on käskenyt meidän rukoilla toinen toistemme puolesta. Me haluamme sinun tietävän, että me välitämme sinusta ja rukoilemme puolestasi. Jos sinulla on joku tarve, jaa se kanssamme...Nämä rukouspyynnöt kootaan yhteen ja välitetään toisille rukoustaistelijoiden verkoston ketjupiirissä...Uudistaessamme sivustoamme haluamme rohkaista sinua välittämään näitä tarpeita eteenpäin ja liittämään ne omiin RUKOUSPIIREIHISI, niin että muodostuu maailmanlaajuinen rukoustaistelijoiden verkosto!..."
#3RUKOUSPIIRI: Marian palvojien(5)
Erilaista Maria-tietoutta, ulottuu laajalle
Michelle Bearden Tampa Tribunesta 12.5.97 -- 21.18 "...[Pastori Tom Thompsonilla Daytonin Marian Librarystä] on toinen teoria, joka voisi selittää, miksi Marialla on keskeinen asema: 'Hän on henkilö, jolla on yhteys kaikkiin kirkon jäseniin', sanoo Thompson. 'Hän ei ole koskaan erillään; hän ei ole koskaan yksin. Tällä pirstaleisella 90-luvulla toivomme voivamme rakentaa jälleen yhteisöjä.' 'Amen, sanoo Carol Marquardt Bellairista. Hän on perustanut Mantle of Mary'n, joka on Tampa Bay -alueella toimiva yhdistys, joka kannustaa voimakkaaseen rukouselämään pienryhmissä.' 'Yhdistyksen filosofian jakavat samanlaiset yhdistykset kaikkialla maailmassa. Niitä kutsutaan MARIAN RUKOUSPIIREIKSI...''Koska rukoilemme Mariaa, ihmiset luulevat, että me palvomme häntä', sanoo Marquardt.' 'Se ei ole totta. Me ihailemme häntä mitä pyhimmällä ja ylevämmällä tavalla. Hän on se, joka johtaa meidät Kristuksen luo...'"
#4 RUKOUSPIIRI: New Age (6)
Meediovieraana: Pastori Maryn välitetty raportti maapallolla tapahtuvista muutoksista
"Maapallon tuleviin muutoksiin valmistautuminen, hengissä pysyminen ja ylläpito":
"Tätä maailmaa kohtaavilla muutoksilla on sisäiset vastineensa, jotka tulevat tapahtumaan jokaisessa yksilössä..." "Tulemme käsittelemään sitä, miten niihin voi valmistautua, miten pysyä hengissä ja elää näissä sisäisissä muutoksissa, jotka tulevat tapahtumaan samanaikaisesti ulkonaisten muutosten kanssa."
"Valmistautuminen:..."
"Tulee olemaan sellaisia aikoja, jolloin ihmisten on yksinketaisesti pysyteltävä sisällä oman kotinsa suojissa. Silloin he voivat auttaa toinen toisiaan ja perheitään ja naapureitaan, ihmisiä, jotka joutuvat käymään läpi nuo vaikeat ajat, tuhoisat ajat, muodostamalla VALON JA RAKKAUDEN RUKOUSPIIREJÄ, jotka lähettävät energiaa ja rukouksia ja Valoa ja Rakkautta siitä ryhmästä, joka on kärsivällä alueella." "Ihmiset voivat alkaa valmistautumaan jo nyt; se on osa henkiinjäämistä. He voivat alkaa perustaa tällaisia ryhmiä ja on hyvä, jos he asuvat samalla seudulla. He voivat toimia siltä pohjalta tai he voivat organisoida puhelinrukouslinjan, mutta parhaita ovat henkilökohtaisesti osallistuvat ryhmät. He voivat alkaa keskustella siitä, miten NÄITÄ RUKOUSRYHMIÄ perustetaan. Nämä Valon työntekijät, rukouksen ja meditaation työntekijät voivat lähettää Valoa ja Rakkautta vaikeuksissa oleville alueille. Näin he voivat organisoida toimintansa. Sitten, kun tuho iskee, ihmiset voivat kokoontua yhteen ja rukoilla ja lähettää Valoa ja Rakkautta ryhmänä, rukoilla sydämensä pohjasta, rukoilla auttaakseen Korkein ja Pyhin aikein."
#5 RUKOUSPIIRI: metodistien (7)
Torstai, 7.elokuuta, 1997
Pelastettu: Sydän pysähtyy, mutta rukoukset eivät
Tim Bonfield, The Cincinnati Enquirer (AP)
Milford First United Methodist Church -seurakunnan pastori Richard Thomas ketoi taannoin herra ja rouva Downsin tarinan osana saarnaansa uskon mysteereistä ja rukouksen voimasta. "Me uskomme, että Jumala toimii lääkäreiden ja sairaanhoitajien kautta. Me uskomme myös, että rukouksen voima ja usko ovat todellinen väline parantumisessa", sanoi pastori Thomas. Herra Thomas sanoi: "Rouva Downsin puolesta toimivat RUKOUSPIIRIT olivat laajoja..." "Sairaalan ulkopuolella muut seurakunnan jäsenet rukoilivat rva Downsin puolesta. Northsidessa liittyivät naapurit herra Downsin langon kanssa yhteen RUKOUSPIIRIIN..."
#6 RUKOUSPIIRI: University Of Notre Dame (8)
Notre Dame News: Taize-yhteisö
University of Notre Dame PR ja tiedotus
"Vuoden 1996 Notre Dame Award -palkinto kansainvälisestä humanitäärisestä palvelutyöstä annetaan veli Rogerille, ekumeenisen, Ranskan itäosassa toimivan Taizé-yhteisön perustajalle ja esimiehelle..." "Taizé-yhteisön varhaisin palvelutyömuoto oli vieraanvaraisuus...Sodan jälkeen kasvava Taizé-yhteisö lähetti useita jäseniään Itä-Eurooppaan perustamaan salaisia RUKOUSPIIREJÄ nuorten katolisten keskuuteen Puolassa ja nuorten protestanttien keskuuteen Itä-Saksassa. Vuonna 1949 useat yhteisön jäsenistä tekivät virallisen lupauksen tiukkaan luostarielämään pitäytymisestä ja selibaatissa elämisestä sekä pysymisestä yhteisössä. Kolme vuotta myöhemmin veli Roger laati yhteisön säännöt." "Yhteisön elämä keskittyy rukoustyöhön ja vieraanvaraisuuteen. Sen valkopukuiset munkit eivät saarnaa koskaan vierailleen, vaan sanovat, että heidän osansa on elää yhdessä 'vertauksena yhteisöstä', merkkinä evankeliumin kutsusta sovitukseen maailman sydämessä. Taizén liturgiaan sisältyy elementtejä sekä katolisesta, ortodoksisesta että protestanttisesta perinteestä ja yhteisön pyhästä musiikista, joka käsittää pääasiassa Raamatun teksteihin perustuvia mietiskeleviä lauluja. Siitä on tullut suosittu kaikkissa kristityissä kirkoissa kautta maailman." "Vuodesta 1978 lähtien Taizé-yhteisö on sponsoroinut vuosittain suuria kansainvälisiä nuorten kokouksia ekumeenista keskustelua ja rukousta varten. Eräässä sellaisessa kokouksessa Pariisissa oli jopa 100,000 nuorta osallistujaa, jotka saivat kokea Pariisin ja sen ympäristön kirkkojen ja perheiden osoittamaa vieraanvaraisuutta. Vastaavia Taizé-kokouksia on pidetty Lontoossa, Prahassa, Budapestissa, Wienissä, Roomassa, Münchenissä, Johannesburgissa, Manilassa, Madrasissa ja Daytonissa, Ohiossa." "Taizéhen osallistuneista lukuisista kirkonmiehistä mainittakoon esim. Paavi Johannes Paavali II, joka oli puhujana vuoden 1986 Taizé-kokouksessa. 'Niinkuin te kaikki', hän sanoi kokoontuneille, 'on paavikin vain läpikulkumatkalla. Mutta Taizén läpi kulkiessa kokee samaa kuin vesilähteen ohi kulkiessa'..."
[Taizén jumalanpalvelus tapahtuu ilman johtajia, niin että "Henki" saa johtaa kokouksen.]
#7 RUKOUSPIIRI: Ojibwaun katolinen intiaaniyhteisö (9)
Kuunnelkaa vanhimpia - Ojibwau intiaanit
Isä Larry Kroker, S.J. (Sacred Heart of Jesus = Jeesuksen Pyhä Sydän)
"...Kateri Centre on niiden alkuperäisasukkaiden koti, jotka tiedostavat, keitä he ovat ensimmäisinä asukkaina ja joiden perinteinen hengellisyys on kokenut uuden nousun sekä Katerin katolisessa yhteisössä että sen ulkopuolella. Keskeistä keskuksen katolisille alkuperäisasukkaille tarjoamalle uskon kokemukselle ovat sakramentit ja niihin valmistavat ohjelmat. Heidän kielensä, symbolinsa ja PARANTAMIS- JA RUKOUSPIIRINSÄ on sulautettu liturgiaan ja kokouksiin." "Yksi huone keskuksessa on alkuperäisasukkaiden seremonioita varten ja toinen on Marian legioonan kappeli. Keskuksen keskiosassa on kappeli eukaristian viettämistä varten. Se on paikka, jossa alkuasukkaiden perinteet ja katoliset perinteet sekoittuvat ja tuovat esiin molempien parhaan osan..."
Vanhimmistoveli Leonard Bananish: PARANTAMISPIIRI
"...[Banananish] isä Joe oli ollut jo vuosia yhteisön rukoilija, kun ihmiset ensi kertaa tulivat mukaan toimintaan suoraan primitiivisistä oloista. Hän johti sunnuntain rukouksia ihmisten puolesta papin poissaollessa." "70-luvun alkupuolella Leonard oli osallistunut diakonien koulutusohjelmaan, mutta keskeytti sen mietittyään asiaa jonkin aikaa. Se muuttui, kun hän alkoi käsitellä sitä hengellistä todellisuutta, joka liittyi hänen esi-isiinsä. Unissa hänelle annettiin tapa, jolla hän voi auttaa kansaansa parantumaan: KOKOUSYMPYRÄ. Hänen ideanaan oli rohkaista alkuasukkaita ja myös ei-alkuasukkaita jakamaan elämänsä matkan. Osallistujat kokoontuvat Leonardin huovan ja lääkenyytin ympärille ja aloittavat rukoilemalla luojaa ja savuseremonialla. Sitten annetaan kotkansiiven kiertää ja se, kenellä se on, kertoo tarinansa keskeytymättömästi; eräs tapa parantumisen aikaansaamiseksi on jakaa käsittelemättömät surut ja väärinkäytösten uhriksi joutumiset tukea antavassa ja luottamuksellisessa ryhmässä. Osallistujien kertomukset ovat usein täynnä tuskaa ja katumusta, mutta ryhmän luottamuksellisuus ja keskinäinen kunnioitus auttavat monia kokemaan matkan kohti sisäistä parantumista..."
#8 RUKOUSPIIRI: UFOlogia (10)
Aetherius-seura
"Seura on metafyysinen kanavointiyhdistys, jonka perustaja/presidentti Sir George King on länsimainen joogamestari, joka on ollut yhteydessä avaruusolentoihin yli 35 vuoden ajan. Hän kanavoi näistä lähteistä saatavaa korkeampaa viisautta." "Seuran tehtävänä on selittää UFOJENesiintymistä maapallon ympärillä ja tuoda esiin sitä tietoutta, jota aurinkokunnan Edistyneet Olennot antavat seuran presidentille. Tätä tietoutta jaetaan kirjojen, pamflettien, kasettien, albumien sekä kahden uutiskirjeen avulla, jotka ovat 'The Aetherius Society Journal' ja 'Cosmic Voice' (Kosminen ääni)." "Se järjestää myös kursseja: 'Metaphysical and Occult Sciences' (metafyysinen ja okkultinen tiede) ja 'Cosmic Revelations' (kosmisia ilmestyksiä) -sanan levittämiseksi ja Edistyneiltä Olennoilta saatujen sanomien kosmisen merkityksen selittämiseksi. Säännöllistä kokoustoimintaa USA:n ja Englannin päämajoissa sekä jäsenyhdistyksissä kaikkialla maailmassa." "RUKOUSPIIREJÄ järjestetään Hengellisten sysäysten (tai magnetismikausien) aikana pyhillä vuoriseuduilla, kun kosminen mestari ohjaa jättimäisen planeettojenvälisen avaruusaluksen lähelle maan kiertorataa. Ne avustajat, jotka ovat mukana näissä RUKOUSPIIREISSÄ, lähettävät hengellistä energiaa tuolta kosmiselta mestarilta ihmiskunnan avuksi..."
[Eräs Kingin yhteyshenkilöistä on oletettavasti Jeesus Kristus, joka asuu tällä hetkellä Venuksella].
#9 RUKOUSPIIRI: Urheilu (11)
URHEILU: "Ystäviä -- mutta ei urheilukentällä"
Philadelphia Inquirerin Bob Cohnin mukaan usko yhdistää Cardinalsien Aeneas Williamsia ja Eaglesien Irving Fryaria.
"[Aeneas] Williams, Arizona Cardinalsien laitapuolustaja ja [Irving] Fryar, Eaglesien tehokkain syöttöjen vastaanottaja ovat toinen toistensa vastustajia kentällä"..."Mutta se oli ennen Fryarsin uskonnollista kääntymystä, ennenkuin hänestä tuli pastori. Yhtäkkiä yhteinen alue ylitti kentän, jonka hallinnasta he taistelevat. Williams...järjestää Cardinalsien tiistai-illan rukouskokouksia ja RUKOUSPIIREJÄ harjoitusten jälkeen. Hän näyttää olevan kaikesta päätellen yksi urheilun hyvistä pojista. 'Meidän on opittava tuntemaan toinen toisemme, puhumaan toinen toistemme kanssa ja jakamaan asioitamme toistemme kanssa', sanoi Williams, joka tutustui Fryarsiin viime kaudella Pro Bowl -otteluissa. 'Me olemme sukua. Me olemme kristittyjä. On ilo pelata häntä vastaan...'"
John Gee #10 RUKOUSPIIRI: Gnostilaisuus (12) Forty Day Ministry of Christ
"Näissä kuvauksissa kerrotaan seuraavaa: Jeesus opettaa apostoleille evankeliumin, jota heidän tulee saarnata maailmalle. Hän kertoo maallista elämää edeltävästä elämästä ja maailman luomisesta ja kertoo, että tämä elämä on koeaikaa, jolloin on valittava hyvän ja pahan välillä ja että ne, jotka valitsevat hyvän saavat palata takaisin Jumalan kirkkauteen. Hän ennustaa viimeisten päivien tapahtumista, mm. Eliaan paluusta. Hän kertoo opetuslapsille myös, että yhden sukupolven jälkeen alkuseurakunta vääristyy. Hän opettaa heitä myös valmistautumaan ahdistuksen aikaan. Näissä apokryfisissä kuvauksissa todetaan, että Kristuksen takaisintulo antaa hänen seuraajilleen toivoa heidän omasta ylösnousemuksestaan kirkkauteen. Elävien pelastuksen lisäksi on kuolleiden pelastus tärkeä aihe, samoin uskonnolliset rituaalit kuten kaste, ehtoollisen sakramentti, apostolien asettaminen auktoriteettiasemaan, heidän siunaamisensa yksitellen ja vihkiminen tai asettaminen (vrt. Luuk. 24:49; joita kutsuttiin tavallisesti 'mysteereiksi'), korostaen asua, avioliittoa ja RUKOUSPIIREJÄ. Nämä kuvaukset, joita tavallisesti kutsuttiin salaisiksi (kreikaksi apokryphon; koptinkielellä hep), liittyvät usein jollain tavoin temppeliin tai niitä verrataan Kirkastusvuoreen. Toisinaan apostolien sanotaan nousevan taivaaseen, jossa he saavat nähdä ihmeellisiä asioita. Pitävät nämä kuvaukset sitten paikkansa tai eivät, apostolien toiminta Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeisten ilmestymisten jälkeen on täysin erilaista kuin ennen niitä..."
#11 RUKOUSPIIRI: Messiaaniset juutalaiset (13)
CHOSEN PEOPLE MINISTRIES
Newsletter toukokuu 1997
"Son of David -seurakunta [-] Scott Brownin johtamalta Washington D.C:n alueen Son of David -seurakunnalta on tullut monia jännittäviä viestejä. Rukous on saamassa etusijan! On perustettu naisten 'ensisijaisen tärkeiden asioiden rukousketju', kaksi kertaa kuukaudessa kokoontuva yhteinen rukouskokous, jokaviikkoinen sapattiaamun esirukousryhmä ja havurah (kotikokousten) RUKOUSPIIRIT. Lisäksi miesten RUKOUSKETJU on suunnitteluvaiheessa..."
#12 RUKOUSPIIRI: Marianpalvojien mietiskelevä rukouspiiri(14)
PASTORAL MARIAN ORGANIZATIONS IN THE UNITED STATES
tiivistelmä: Bellwether, Contemplative Formation Center:
Intercessors of the Lamb
"The Intercessors of the Lamb on uskollisten kristittyjen yhdistys, jonka haaroja ovat pappien (palvelijoiden), uskonnollisten (erakkojen) ja maallikoiden (tovereiden) osastot ja jonka on perustanut Nadine Brown. Sen keskeisenä tehtävänä on harjoittaa ja opettaa hengellistä mietiskelyä, esirukousta ja hengellistä sodankäyntiä. Kaikki jäsenet ovat vihkiytyneet palvomaan Mariaa de Montefortin mukaisesti. Keskus tarjoaa mietiskely- ja esirukousohjelman. Se tukee National Intercessory Prayer Network -esirukousverkostoa ja viikottaista Our Lady Queen of Peace Prayer Service -Mariaa rukoilevaa rukouspalvelutoimintaa, esirukouspäiviä, koko yön kestäviä yömessuja, Pyhän Hengen uudistuksen viikonloppuja, esirukousjohtajien viikonloppuseminaareja, hengellisen sodankäynnin johtajien viikonloppuseminaareja ja National Conference on Intercessory Prayer -esirukouskonferensseja, seurakuntien lähetystyötä ja perustaa ESIRUKOUSPIIREJÄ seurakuntiin, koteihin [ja] työpaikoille..."
#13 rukouspiiri: KRISTILLINEN OPETUSLAPSEUSRUKOUSPIIRI (15)
FrontLine Discipleship
"RUKOUSPIIRI - Muodosta pieni rukousryhmä viiden tai useamman ystäväsi kanssa ja päättäkää viettää aikaa rukouksessa kodissasi."
"Sunnuntai-iltapäivä jumalanpalveluksen jälkeen on hyvä aika pitää RUKOUSPIIRIÄ. Me aloitamme tavallisesti nyyttikesteillä. Jokainen perhe tuo yhden ruokalajin. Tämä on suurenmoinen tapa aloittaa, koska useimmat ystävät nauttivat yhteen kokoontumisesta ruokailun merkeissä. Kokemustemme mukaan kaikki odottavat ensimmäisen rukouspiirin jälkeen seuraavaa kertaa. Ehdotamme, että pidätte rukouspiirin vähintään kerran kuukaudessa...ÄLKÄÄ JÄTTÄKÖ YHTÄÄN KUUKAUTTA VÄLIIN! Vaikka kaikki eivät voisikaan kokoontua rukoilemaan RUKOUSPIIRISSÄSI, rukoilkaa kuitenkin. On tärkeää pitää rukouskokous joka kuukausi."
"Vinkkejä RUKOUSPIIRIISI
Ensimmäinen kokous ei saisi kestää kauempaa kuin kaksi tuntia...RUKOUSPIIRIN johtaja järjestää myös hartaushetken ja kutsuu avustajat johtamaan rukouksia. Annamme hengellisen suunnittelupaperin ja kynän kiertää, niin että jokainen voi kirjoittaa rukouspyyntönsä. Me kirjoitamme muistiin kaikki rukouspyynnöt päivämäärineen suunnitelmakansioomme. Seuraavissa kokouksissa tuo päiväkirja toimii todistuksena rukousvastauksista."
"Yhteysateria
kestää tavallisesti puolesta tunnista tuntiin. Kun suurin osa osallistujista on lopettanut aterioinnin, ilmoitamme, että rukoushetki alkaa muutaman minuutin kuluttua. Varmistamme myös, että kaikilla on ollut mahdollisuus kirjoittaa rukouspyyntönsä hengelliseen päivyriimme. Tässä vaiheessa kaikki auttavat isäntäväkeä korjaamaan pöydän."
"Rukoushetki
alkaa a cappella -laululla. Sen jälkeen on Raamatun lukua. Tavallisesti joku pitää lyhyen puheen (3 minuuttia tai vähemmän) jostakin rukoukseen liittyvästä aiheesta. Meidän kokouksissamme antavat läsnäolevat pastorit muiden pitää nuo lyhyet puheet. Näin voidaan tukea muiden hengellisten johtajien kehittymistä pienryhmässä... Yhden tai kahden lyhyen laulun jälkeen alkaa varsinainen rukoushetki. Joku ryhmän jäsenistä lukee noin neljä rukouspyynnöistä... RUKOUSPIIRI seisoo, pitää toinen toisiaan käsistä ja rukousjohtaja rukoilee. Tämä prosessi toistuu, kunnes kaikki rukouspyynnöt on esitetty Jumalalle. RUKOUSPIIRIN johtaja varmistaa, että kaikki rukoukset on esitetty..."
#14 RUKOUSPIIRI: Metafyysinen ryhmä (16)
ELSAJOY
"Tämä hengellisen inspiraation puutarha on omistautunut metafysiikalle, mystiikalle ja hengelliselle parantamiselle. Ja mitä aihetta klikkaatkin [viittaa tämän nettisivuston sivujen valintapainikkeisiin] on tämän hetken hengellinen johdatus."
"Hengellisen parantamisen rukouskumppaneita"
"Rukousterapia, rukouksella parantaminen, RUKOUSPIIRI, rukous, rukousjohdatus"
"Onko sinulla joku ongelma? Rukous on elintärkeä, dynaaminen hengellinen voima. Sen on osoitettu vaikuttavan sairauden kulkuun ja kärsimykseen uskomattomalla tavalla. Jos siis olet haasteiden edessä, anna rukouksen toimia puolestasi. Meidän rukouspiirimme menee Hiljaisuuteen rukoilemaan ratkaistakseen sinun ongelmasi. Jos haluat rukousterapiaa, klikkaa tätä: Rukouspyyntö..."
#15 RUKOUSPIIRI: New Age/meafyysinen rukouspiiri (17)
Urantiakirjayhteisön rukouspiiri
"Tervetuloa yhteisön RUKOUSPIIRIIN. Lähetä rukouspyyntösi klikkaamalla tästä. Joku piiriläinen vastaa. Rukous toimii!" "Jos haluat olla mukana tehokkaassa rukouksessa, sinun on muistettava Urantiakirjassa esitetyt kestävän rukouksen lainalaisuudet:
1. Sinun on täytettävä tehokkaalle rukoilijalle asetettavat vaatimukset kohtaamalla vakaasti ja rohkeasti universaalin todellisuuden ongelmat. Sinulla on oltava kosmista kestävyyttä. 2. Sinun on täytynyt käyttää kaikki inhimilliset resurssisi sopeutuaksesi tilanteeseen. Sinun on täytynyt olla uuttera. 3. Sinun on alistettava jokainen mielesi toive ja sielusi kaipaus hengellisen kasvun muutosvoimalle. Sinun on täytynyt kokea merkitysten jalostuminen ja arvojen nostaminen korkeammalle tasolle. 4. Sinun on päätettävä kokosydämisesti noudattaa jumalallista tahtoa. Sinun on tuhottava päättämättömyyden kuollut tila. 5. Et ainoastaan pysty erottamaan Isän tahtoa ja päättämään noudattaa sitä, vaan olet pyhittäytynyt kokosydämisesti, dynaamisella päättäväisyydellä tekemään todella Isän tahdon. 6. Osoitat rukouksesi yksinomaan jumalalliselle viisaudelle, että se ratkaisisi ne erityiset inhimilliset ongelmat, jotka joudutaan kohtaamaan Paratiisiin noustessa -- saavutettaessa jumalallinen täydellisyys. 7. Ja sinulla täytyy olla usko -- elävä usko.
#16 RUKOUSPIIRI: Kristillinen terveysjärjestö (18)
Toisenlainen näkemys [World-Wide Prayer Circle]
The Alternative News Center
"...Aamulukumme [Hiljainen hetki] lisäksi olemme perustaneet tämän sivuston niitä varten, jotka tarvitsevat paikan jossa voivat esittää rukouspyyntönsä uskoville." "Rukouksessa on voimaa. Olen nähnhyt sen. Olen kokenut sen. Toisten seuratessa 'maailman' uutisia ja epätoivoa me uskomme, että tarttumalla Kaikkivaltiaan käteen uskon kautta me voimme itse saada aikaan 'uutisia' ja vaikuttaa henkilökohtaisiin ja maailman tapahtumiin." "Liittykää minuun ja rukoilkaamme yhdessä mieltäsi askarruttavista asioista, peloistasi ja ongelmistasi. Lähetä rukouspyyntösi tänne ja me lähetämme ne eteenpäin. Jos haluat olla mukana MAAILMANLAAJUISESSA RUKOUSPIIRISSÄ, laita sähköpostilomakkeeseen sanat 'Prayer List'. Muut pääsevät osallisiksi rukouspyynnöistäsi ja sinä saat myös osallistua heidän rukouspyyntöihinsä." "Ja niin rakas Isä me pyydämme sinua siunaamaan tämän hankkeen, jonka tarkoituksena on suoda sinun omillesi mahdollisuus kantaa toisten taakkoja rukouksessa. Tulkoon meistä enemmän Sinun kaltaisiasi tämän kokemuksen kautta ja kirkastettu olkoon nimesi. Aamen..."
#17 RUKOUSPIIRI: Sufi-parantamisjärjestö (19)
Sufi Healing Order Ministry
"Tervetuloa Sufi-parantamisjärjestön nettisivustolle! Tarjoamme monia erilaisia palveluja. Parantamisjärjestön ensisijainen toiminta-alue on hengellinen parantaminen. Tarjoamme 'parantamispalvelua' RUKOUSPIIRIN muodossa, jossa pyydetään jumalaa parantamaan ne, jotka sitä meiltä pyytävät. Parantamispalvelu tarjoaa parantumisen mahdollisuuden niille, jotka sitä pyytävät rituaalien, rukouksen ja jumaluuden henkeen virittäytymisen avulla. Jos haluat yhteyttä johonkuhun parantuaksesi, paina 'Contacts'." "Sufi Healing Order -järjestön jäsenet vierailevat myös sairaiden, masentuneiden ja heikkojen luona tuoden heille jumaluuden läsnäolon voiteluna ja parantumisena. He tarjoavat myös henkilökohtaista huolenpitoa ja tukea. Jäsenet saavat koulutusta hengellisessä parantamisessa, joka integroidaan heidän henkilökohtaisen ja ammatillisen hyvinvointiterapiansa kanssa. Jos olet kiinnostunut yhteydestä johonkin paikalliseen Sufi Healing Order -järjestön kurssiin, paina 'Contacts'..."
#18 RUKOUSPIIRI: Maailmanuskontojen parlamentin New Age -jäsen (20)
Circle Sanctuaryn tarkoitus ja toiminta
-"Edistää keskustelua, yhteistyötä ja keskinäistä hyödyllistä verkostoitumista yksilöiden, ryhmien ja järjestöjen välillä, jotka edustavat pakanallisten uskontojen laajaa kirjoa ja Circle Networkin erilaisia ilmenemismuotoja..." -"Ylläpitää Circle Sanctuaryn maa-aluetta, pakanauskontojen keskusta ja luonnonsuojelualuetta..." -"Edistää pakanallisten rituaalien, mietiskelyn, musiikin, kuvien ja muiden pyhien taidemuotojen luomista ja levittämistä." -"Tarjota pakanauskontojen erilaisia palvelumuotoja kuten terapiaa, HENGELLISEN PARANTAMISEN RUKOUSPIIREJÄ ja psykoterapiaa sekä suorittaa jumalanpalveluksia ja häitä, lasten siunaamisia, hautajaisia, kotien siunaamista ja muita menoja." -"Osallistua uskontojenväliseen keskusteluun ja yhteistyöhön mm. auttamalla sponsoroimaan sellaisia konferensseja kuin Maailmanuskontojen parlamentti ja palvella konsultoimalla Harvardin uskonnollisen pluralismin projektissa." -"Osallistua kansainväliseen ja monikansalliseen vaihtoon ja yhteistyöhön planeetan rauhan ja hyvinvoinnin edistämiseksi."
#19 RUKOUSPIIRI: Muutos planeetallamme (21)
Unity North Atlanta Church
Muutos planeetallamme toteuttamalla rakkautta yksi sydän kerrallaan
"Tiedostavan elämän piirit"
"Turvallinen satama kasvua ja ystävyyden rakentamista varten"
"TIEDOSTAVAN ELÄMÄN PIIRIT ovat hauskoja ja turvallisia kasvun paikkoja. Piireihin kuuluu noin 12 ihmistä, jotka keskustelevat erilaisista aiheista ryhmän kollektiivisen valinnan mukaan. Aiheet antavat sinulle vastauksia kysymyksiisi ja kysymyksiä vastauksistasi. Totuuden periaatteet toteutuvat rennossa rakkauden, kuuntelun ja jakamisen ilmapiirissä. Ryhmät kokoontuvat viikottain kahdeksan viikon ajan eri kodeissa ja eri aikoina." "Jokainen, joka on osallistunut näihin piireihin, on kasvanut, saanut uusia ystäviä ja yltänyt korkeampaan tietoisuuteen. Saatu energia on ihanaa ja saat rukoustukea kaikilta jäseniltä. PIIREJÄ johtavat Auttaja ja Avustava auttaja Tao-periaatteiden mukaisesti." "PIIRI on voimallisen rukoustuen, mietiskelyn ja keskustelun paikka, jossa ihmiset kohtaavat toisensa rennossa ilmapiirissä isäntäperheen kodissa, niin että saa kokea kasvua ja pitää hauskaa. PIIRIN energia on rakkauden ja toinen toisensa kunnioittamisen energiaa, joka tulee aktiivisesta kuuntelemisesta. TIETOISEN ELÄMÄN PIIRIT tarjoavat paikan, jossa syntyy ystävyyssuhteita ja koetaan hengellisen yhteisön tunne ja Unity Northin yhteisöön kuuluminen voivat alkaa kohdallasi..."
#20 RUKOUSPIIRI: One World's People -yhteisö (22)
A Prayer Vigil For The Earth
"Kutsumme Kaikkia ihmisiä liittymään mukaan PIIRIIN"
"Auringon noustessa 27. syyskuuta 1997"
"Tänä profeetallisena aikana meitä kutsutaan liittymään yhteen -- mustia, punaisia, valkoisia, keltaisia ja ruskeita -- rukoilemaan Yhtä kansaa maan päälle." "Me toivomme, että kaikki liittyvät meihin auringon noustessa 27.syyskuuta 1997. Haluaisimme luoda JATKUVAN RUKOUSPIIRIN MAAPALLON YMPÄRI auringon noustessa tuona aamuna."
"HISTORIA LYHYESTI
Vuonna 1993 järjestivät Piiri, Wittenberg-keskus ja hallintovirkamies David Berry ensimmäisen vuosittaisen rukousvigilian nimeltä 'Yksi mieli, yksi ääni, yksi sydän, yksi rukous'. Tämä 30-tuntinen jatkuva rukousvigilia pidetään nykyään joka syksy eräällä Washington D.C:ssä sijaitsevaa Washingtonin muistomerkkiä lähellä olevalla kentällä USA:ssa. Wisdom Keepersit ja muut jakavat seremonioitaan ja opetuksiaan kaikille läsnäoleville joka vuosi intiaanitelttojen ympäröiminä ja pyhän tulen ympärille kokoontuneina. Vigilia on kasvanut vuosittain ja vuonna 1997 intiaanitelttojen lisäksi nähdään muidenkin kulttuureiden ja uskonnollisten perinteiden muodostelmia ja asumuksia..."

*Kansainvälinen rauhankylä *Kolmenkymmenen tunnin jatkuva rukous *Kaikkien alkuperäisuskontojen vanhinten ja johtajien rukouksia ja seremonioita *Rauhan puiden ja muistopuutarhojen siunaaminen *Maailmanrauhan rukousseremonia *Nuorisomaja ja -ohjelma *Kaikkien osallistujien keskustelupiirit *Kansainvälisiä musiikkiesityksiä *Rotujenvälisen ykseyden piiritansseja *Maailmansopimus... "Washington D.C - Auringon noustessa syyskun 27. 1997... Amerikan alkuperäiskansojen uskonnolliset vanhimmat pitävät pyhän piippuseremonian aloittaen siten 30-tuntisen vigilian maapallon puolesta. Vapaaehtoisten jatkuvan hiljiasen rukouksen lisäksi, jonka kukin suorittaa oman uskonnollisen traditionsa mukaisesti, kuuluu vigilian runsaaseen antiin 14 intiaaniteltan ympäröimänä maailman rauhan puolesta esitettävä rukousseremonia, Sufi-perinteen parantavaa musiikkia, rotujen välisen yhteyden piiritansseja, rummutusta, yhteislaulua, KESKUSTELUPIIREJÄ ja koko yön kestävä vigilianuotiotuli." "...tämän vuoden vuosittainen vigilia toivottaa kaikki kansat tervetulleiksi Washington D.C:n alueelta yhteisiin rukouksiin, tansseihin ja seremonioihin... ei turisteina tai erikoisuuksien etsijöinä, vaan ihmisinä, jotka haluavat parantaa maapallon ja kunnioittaa sen pyhyyttä, sanoi Sharon Franquement, The Circlen johtaja. Muita mukana olevia järjestöjä ovat tänä vuonna Unity By the Bay, Washington D.C:n rotujenvälinen kulttuurijärjestö, Four Worlds International, Airline Ambassadors, Pohjoi-Amerikan uskonnon ja ekologian koalitio, The Washington Area United Religious Initiative ja The Nathaniel Center for Spiritual Growth." "Vigilian alkuperäiskansoja edustavia johtajia ovat mm. William Commanda Quebecin Manawakista, Kanadasta; Phil Lane Four Worlds Internationalista ja Harry S.Byrd Lakotan kansakunnasta..."

Nämä olivat joitakin ryhmiä, jotka käyttävät rukouspiirejä nykyään. Tämän lisäksi löysin kaikkiin suurimpiin kristillisiin uskontokuntiin kuuluvia rukouspiirejä samoin kuin ryhmiä, jotka pyrkivät vaikuttamaan politiikkaan kuten kaikista uskonnoista koostuva rukouspiiri liittyen Daytonin neuvottelupöytään, kun muodostettiin Bosniaa koskeva sopimus. Kaikissa rukouspiirit mainitsevissa yhteyksissä esiintyy erilaisia seuraavien teemojen yhdistelmiä: vastuu, läheisyys, yhteys, ykseys moninaisuudessa, yhteisö ja sovitus. Me ajattelemme niin usein demonien aluetta tultasyöksevien henkien maailmana, mutta antikristuksen henki on sellainen, joka puhuu imartelevasti kiehtoakseen ihmiset valtaansa. Ainakin voidaan todeta, että tässä on kysymys paholaisen "miellyttävästä" puolesta, jota hän kuitenkin käyttää varastaakseen, tappaakseen ja tuhotakseen. Rukouspiirit edustavat pohjimmiltaan valkoista noituutta, mikä ilmenee mm. Marian ilmestymisinä katolisessa maailmassa ja muina vastaavina ilmiöinä.
Promise Keepersit ja John Wimber, joka tunnetusti kutsui demoneita kokouksissaan osoittaakseen, että hän pystyi kontrolloimaan niitä, ovat yhteydessä katoliseen liikkeeseen Ann Arborin uskonliikkeen yhteisön kautta. (Karismaattinen yhteisö, johon minäkin aikanaan kuuluin oli myös sidoksissa Ann Arborin yhteisöön johtajiensa kautta.) Wimber toi länsimaihin David Cholta otetun ajatuksen "sukulaisryhmistä" tai "kotiseurakuntina" tai "soluryhminä" tunnetut ryhmät. Osallistujille esiteltiin noissa soluryhmissä tai kuten meidän yhteisöämme kutsuttiin, "perhekunnissa", rukouspiirit ja läheisyys Jumalan JA TOINEN TOISENSA KANSSA. Näistä kehittyi sidos paimenliikkeeseen, jonka kautta syntyi käsite toinen toiselleen vastaamisesta, joka ilmenee nykyään Promise Keeperseillä (Lupauksen pitäjillä). PK:n toinen perustajajäsen James Ryle tuli tietenkin Wimberin järjestöstä ja on Bill McCartneyn pastori, josta johtuu Promise Keepersien tapa käyttää rukouspiirejä miesten keskinäistä yhteydentunnetta aikaansaavana käytänteenä.
Kuten mainitsin, karismaattinen uudistus toi mukanaan rukouspiirit laajempaan käyttöön Vatikaani II:n jälkeen alkaneiden ekumeenisten rukouskokousten myötä ja ne vaikuttivat osaltaan niiden ihmisten vaikutusvallan kasvuun, jotka ilmiön varhaisvaiheessa suuntasivat sen tiettyyn suuntaan. Bob Mumford, Charles Simpson, Derek Prince, Joe Garlington, Larry Tomczak ja muut olivat paimenliikkeen (Shepherding movement) alkuunpanijoita. 1970-luvulla matkustivat monet näistä mainituista miehistä kaupunkiimme ja ympäri maatamme pitäen valtavia kokouksia, joissa ihmisten päähän taottiin käsite ryhmän sisällä tapahtuvasta vastaamisesta toinen toiselle. Tämä kaikki johti tietenkin demonien vaikutuspiirin alla oleviin ryhmiin, joissa vastattiin toinen toiselleen, siis toisille ihmisille samalla kun Jumalan sanaa väänneltiin, painettiin alas, muutettiin ja jonka suhteen oltiin valmiita tekemään kompromisseja. Samanaikaisesti nousi rukousryhmissä keskeiselle sijalle jokaisen henkilökohtainen "todistus" siitä, mitä Jumala oli itse kunkin kohdalla tehnyt. Nyt kontrolloitiin ihmisten elämää ja heidän mieltään ja niinpä meillä on tänään zombiemainen maailmanlaajuisesti hallittu seurakunta, jossa "vain rakastetaan toinen toistaan" ja jonka on saattanut yhteen hengellisten manipuloijien ja mielenhallinta-agenttien yhteinen taktiikka. Tätä he ovat tällä hetkellä ja siksi ei monikaan pysty kuulemaan totuutta, kun sitä heille julistetaan.


Lähdeviitteet:
(1) The Promise Keepers Rally: An American Spectacle by John Tarleton lokakuu 1997, http://myhouse.com/pub/bigjohn/Promise.html).
(2) Michael C. Mack [Pres. Of The Small Group Network] ja Kevin MitchellKeeping, Our Promises Together, http://www.smallgroups.com/promises.htm.
(3) http://we.got.net/~prayer/index.htm; http://we.got.net/~prayer/praycircles.html
(4) http://www.genisis.com/HeavenlyWonders/prayerrq.htm http://www.genisis.com/HeavenlyWonders/thsneed.htm
(5) http://tampatrib.com/reports/medjug/medjug3.htm
(6) http://www.flinet.com/~jmp/jmp12.html
(7) http://enquirer.com/editions/1997/08/07/loc_heart.html
(8) http://www.nd.edu:81/~prinfo/news/1997/2-4.html
(9) http://www.companysj.com/v133/listen.html
(10) http://www.tje.net/para/organizations/aetheriu.htm
(11) http://www.phillynews.com/inquirer/97/Nov/02/sports/OPP02.htm
(12) http://www.mormons.org/basic/christ/forty_day_ministry_eom.htm
(13) http://www.chosen-people.com/cpmmay.html
(14) http://www.udayton.edu/mary/pastoral.html
(15) http://pages.prodigy.com/VJMW81A/ssteps.htm
(16) http://www.elsajoy.com/index2.html;
http://www.elsajoy.com/pray.html
(17) http://www.ubfellowship.org/prayer_circle.htm
(18) http://www.intrepid.net/~klynch/prayer.html
(19) http://sufihealingorder.org/html/healing.html
(20) http://www.circlesanctuary.org/aboutcircle/Activities.html
(21) http://www.unitynorth.org/consciouscircles.htm
(22) http://www.enhancing.com/oneprayer/ 

Alkuun | Rukouspiirit 2 | Rukouspiirit 3 | Rukouspiirit 4 |Maailmanlaajuinen kristillinen liike | Valtakuntateologia | Iankaikkinen pelastusvarmuus | Kotiseurakunta | Sovitus - missä? | Onko roomalaiskatolisuus kultti | Kristillinen pääsiäinen | Islamin historia | Rebecca&Elaine | Kaksi Babylonia | Vierasta tulta | Kaikki ekumeeniset tiet vievät Roomaan | Varo väärää vaakaa! | Hänen nimessään | Voitelu | Ei rauhaa, vaan miekan | Seurakunnan vaellus | Jihad | Pyhän Hengen kaste | Vainottu seurakunta | Jabesin rukous | Keskusteluryhmä